AFAD duyurdu: Balıkesir'de deprem! Tekirdağ, Bursa ve İstanbul'da da hissedildi AFAD duyurdu: Balıkesir'de deprem! Tekirdağ, Bursa ve İstanbul'da da hissedildi

Marmara Denizi'nde, Tekirdağ açıklarında meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulunan deprembilimci Naci Görür, bölgedeki depremlerin gaz çıkışlarına bağlı olduğunu belirterek, endişe edilecek bir durum olmadığını ifade etti.

Tekirdağ'da Deprem

Bugün saat 22.26'da Tekirdağ açıklarında bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi ise 4.4 olarak bildirdi. Deprem sonrası, konunun uzmanı Naci Görür'den bir değerlendirme geldi.

Naci Görür'ün Açıklaması

Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Çok Endişe Etmiyoruz
Tekirdağ-Güzelköy açıklarında 4.4’lük deprem oldu. Deprem Tekirdağ Fay Zonunda. Bu zonun 1912 Şarköy Depreminde kırıldığını düşünüyoruz. Burada zaman zaman büyüklüğü 4.0’lere çıkan ve gaz çıkışlarına bağlı depremlerin olduğunu da biliyoruz. Bu açıdan çok endişe etmiyoruz."

Bölgedeki Depremler ve Fay Hattı

Görür'ün açıklamalarına göre, Marmara Denizi'nde ve Tekirdağ açıklarında meydana gelen depremler, bölgedeki gaz çıkışları ve fay hattının hareketleriyle ilişkilendiriliyor. 1912 Şarköy Depreminde kırıldığı düşünülen Tekirdağ Fay Zonunda zaman zaman bu büyüklükte depremler meydana geliyor ve bu durum, uzmanlar tarafından sürekli izleniyor.

Deprembilimci Naci Görür'ün açıklamaları, bölgedeki depremlerle ilgili endişeleri bir nebze olsun hafifletirken, depremlerin doğal bir süreç olduğunu ve sürekli izlenmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı.