Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutma kararı, döviz piyasalarında dalgalanmalara yol açtı. Dün, dolar/TL kuru alış ağırlıklı bir seyir izleyerek yüzde 0,39 artışla 33,8862 seviyesinden kapanış yaptı. Yeni güne ise değer kazancıyla başlamasının ardından, saat 10.30 itibarıyla 33,9108 seviyesinden işlem görüyor.

Döviz Kurları ve Endeksler

Doların yükselişine paralel olarak avro/TL ve sterlin/TL de farklı yönlerde hareket etti. Avro/TL, önceki kapanışına göre yüzde 0,10 değer kazanarak 37,7329'dan işlem görürken, sterlin/TL ise yüzde 0,10 azalarak 44,1874 seviyesine geriledi.

Dolar-9

Döviz endekslerinde de dikkat çekici bir değişim yaşandı. Dolar endeksi, dün 101,4 seviyesinde kapanarak 29 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Ancak, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,10 üstünde 101,5 seviyesinde bulunuyor.

Fed'in Faiz Kararları ve Piyasa Beklentileri

Öğretmenler Günü Genelgesi Yayımlandı Öğretmenler Günü Genelgesi Yayımlandı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönemde alacağı kararlar yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Para piyasalarında, Fed’in önümüzdeki ay 25 baz puan faiz indirimine kesin gözüyle bakılırken, yıl sonuna kadar atılacak adımlar hakkında belirsizlik sürüyor. Analistler, Fed Başkanı Jerome Powell'ın cuma günü Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yapacağı açıklamaların piyasalarda oynaklığı artırabileceğini belirtiyor.