Mesai saatleri düşecek mi?

Kamuda ve özel sektörde çalışma saatlerinin kısaltılması yönünde birçok spekülasyon yapılmıştı. Ancak Abdullah Güler, konuya ilişkin net açıklamalarda bulunarak, "kamu ve özel sektörde haftalık çalışma saatlerinin düşeceğine dair herhangi bir çalışma bulunmadığını" ifade etti. Güler, bu konuda alınmış bir karar olmadığını ve çalışma saatlerinin mevcut haliyle devam edeceğini belirtti.

Eylül Enflasyonu için Beklentiler Belli Oldu! Ekonomistlerden Kritik Beklenti Eylül Enflasyonu için Beklentiler Belli Oldu! Ekonomistlerden Kritik Beklenti

Emeklilik yaşı artacak mı?

Abdullah Güler, çalışma saatlerinin yanı sıra emeklilik sistemi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Güler, dünya genelinde emeklilik sisteminin ortalamasına bakıldığında, her emekliye karşılık 3 ila 4 çalışanın bulunduğunu, ancak Türkiye'de bu oranın 2 çalışana 1 emekli olduğunu vurguladı. Bu dengesizliğin sürdürülebilir bir emeklilik sistemi oluşturmak için değişmesi gerektiğini belirterek şu açıklamayı yaptı: "Hem prim miktarını hem de emeklilik yaşını ve ödenen süreyi dikkate alarak daha dengeli ve adil bir sistem kurmamız gerekiyor."

En düşük emekli maaşı 12.500 TL oldu

Güler, emeklilik sistemine ilişkin bir diğer önemli konuda da en düşük emekli maaşına dikkat çekti. En düşük emekli maaşının 12.500 TL seviyesine çıkarıldığını hatırlatan Güler, bu konudaki çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Şu anda yasal bir düzenleme olmamakla birlikte, ilerleyen dönemde geniş kapsamlı bir çalışmanın yapılacağını söyledi. "Toplumun her kesimiyle istişare ederek, dünya genelindeki gelişmiş ülke örneklerini dikkate alarak bu konuda adımlar atacağız" ifadelerini kullandı.