Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AFAD ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da yarın beklenen kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışa karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İstanbul'da özellikle kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresinde yarın sabah saatlerinden öğleye kadar yerel kuvvetli sağanak yağış beklendiği belirtildi. Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) sabah saatleri ile öğle saatleri arasında İstanbul'da kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresi başta olmak üzere yerel kuvvetli (15-30 kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Yağışın Salı sabahı saat 07.00'den 12.00'ye kadar etkili olacağı bildirildi.

AFAD'dan da Uyarı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da sosyal medya üzerinden vatandaşları uyardı. AFAD'ın paylaşımında, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 27 Ağustos Salı günü sabah ve öğle saatleri arasında İstanbul'da kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresi başta olmak üzere yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz" ifadelerine yer verildi.

2024 MEB Üstün Başarı Belgesi Ödülleri Açıklandı! İşte Ödenecek Miktarlar... 2024 MEB Üstün Başarı Belgesi Ödülleri Açıklandı! İşte Ödenecek Miktarlar...

İBB'den de Uyarı Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbulluları uyararak, "İstanbulluların dikkatine! AKOM verisine göre il genelinde yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren öğle saatlerine kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması beklenmektedir. Olası olumsuz durumlarda lütfen ALO 153 ile iletişime geçiniz" ifadesini kullandı.