Güncel

Meteoroloji haritayı güncelledi: O illere kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından paylaşılan son tahminlerine göre; Doğu Karadeniz'in iç noktaları ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde bazı yerlerde kuvvetli yağış uyarısı verildi. İşte kuvvetli yağış beklenen bölgeler..

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son hava raporuna göre: Ülkemizin büyük bir bölümünde parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz'in Toroslar civarı, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç noktaları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Hakkari ve Şırnak dışında) ile Bursa ve Bilecik civarlarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı değerlendiriliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz'in iç noktaları ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer kuvvetli olacağı analiz edildi. Güneydoğu noktalarında toz taşınımı uyarısı verildi.

Sıcaklık ve Rüzgar Uyarısı

Sıcaklık değerlerinde önemli bir değişiklik olacağı değerlendirilmedi. Batı noktalarda mevsim normallerinin üzerinde, doğu noktalarda mevsim normalleri seviyesinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise özellikle kuzey, öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney taraflardan hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz'in iç noktalarında kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) şekilde eseceği öngörülüyor.