Güncel

Meteoroloji o illeri açıkladı: Sıcaklıklar 4 derece birden düşecek

Meteoroloji analizlerine göre, ülkemizin büyük bir bölümünde parçalı, yer yer bulutlu hava olacağı değerlendirilirken bazı yerlerde ise sağanak yağış etkisini sürdürecek. Yağışların Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Osmaniye, Bayburt, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevreleri ile Adana'nın kuzey, Kahramanmaraş'ın batı civarlarının bazı yerlerinde şiddetli olacağı raporlandı.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapmış olduğu son analizlere göre, ülkemizin büyük bir bölümünün parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz’in iç noktaları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Bursa, Bilecik, Sakarya ve Ankara civarları ile Orta Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel kuvvetli olacak şekilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altına gireceği raporlandı.

Söz konusu yağışların, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Osmaniye, Bayburt, Elazığ, Bingöl ve Tunceli civarları ile Adana'nın kuzey, Kahramanmaraş'ın batı noktalarında kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklık 2-4 derece düşecek

Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı olacağı da belirtildi.

Sıcaklık seviyelerinin iç noktalarda mevsim normallerinin 2 ila 4 derece düşeceği, diğer yerlerde genellikle mevsim normallerine kıyasla normal olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise özellikle kuzey, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney taraflarından hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği belirtildi.