Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Bu bölgelerde yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinde ise yağışların karlı ve karla karışık yağmur olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları 6-12°C arasında düşerek mevsim normallerinin altına inecek. Rüzgar, kuzey ve doğu kesimlerde kuzey yönlerden, güneyde ise güneyli yönlerden eserek zaman zaman kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde etkili olacak.

Kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bakan Tekin: Spor ortaokulları kurmaya başlıyoruz Bakan Tekin: Spor ortaokulları kurmaya başlıyoruz


Kuvvetli rüzgar Marmara, Karadeniz, Ege kıyıları ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda etkili olacak. Rüzgarın 40-70 km/sa, bazı bölgelerde 50-80 km/sa hızla eseceği belirtiliyor.