Güncel

Meteoroloji Uyarıyor: Türkiye Genelinde Kar, Sağanak ve Çığ Tehlikesi Var

Son hava durumu raporuna göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir dizi hava olayı için uyarıda bulundu. Güney ve doğu bölgelerde bulutlu, yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, bazı bölgelerde yağmur ve sağanak yağışlar öngörülüyor.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporuna göre, Özellikle Artvin, Ardahan ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bununla birlikte, iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayları yaşanabilir.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Bu bölgelerde yaşayanlar dikkatli olmalı ve gerekli güvenlik önlemlerini almalıdır. Ayrıca, genel olarak ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak Orta Ege'de yarın öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu fırtına etkisini kaybedene kadar dikkatli olunması gereken bir durum.

Alarm seviyelerine gelince, bugün 12 kentte sarı ve turuncu alarm verildi. Ağrı, Artvin, Bitlis, Giresun, Hakkari, Kars, Rize, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan ve Iğdır bu kentler arasında yer alıyor. Yarın ise yine aynı kentlerde sarı alarm verileceği tahmin ediliyor. Bu alarm seviyeleri, vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerektiğini gösteriyor.