Güncel

Meteoroloji Uzmanı'ndan Sevindiren Hava Durumu Tahmini! İşte Detaylar

Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, bu hafta Türkiye genelinde parçalı bulutlu hava, sağanak yağışlar ve sıcaklıkların mevsim normallerine dönmesi bekleniyor

Abone Ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, bu haftaki hava durumu tahminlerini paylaştı.

Yarın, Türkiye'nin kuzey ve iç bölgelerinde parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. İç Ege, Göller Yöresi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise sağanak ve gök gürültülü sağanaklar etkili olacak.

Cuma günü ise Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Cumartesi günü İç Ege, Akdeniz'in iç bölgeleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Ardahan ve Kars çevrelerinde gök gürültülü sağanak geçişleri beklenirken, diğer bölgelerde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların, hafta sonunda iç bölgelerde mevsim normallerine düşmesi öngörülüyor; sıcaklıkların 4-5 derece azalması bekleniyor.

Büyükşehirlerde hava durumu ise şu şekilde:

İstanbul'da önümüzdeki 3 gün boyunca parçalı bulutlu bir hava etkili olacak ve sıcaklıklar 31 ile 34 derece arasında değişecek.

Ankara'da yarın ve cuma günü yerel gök gürültülü sağanakların görüleceği belirtilirken, sıcaklıkların 31-32 derece civarında olması bekleniyor.

İzmir'de ise yağış beklenmiyor ve sıcaklıkların 36 ila 37 derece arasında olacağı ifade ediliyor.