Güncel

Meteoroloji'den 12 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), günlük hava tahmin değerlendirmesini yaptı. 12 kent için turuncu ve sarı kodlu uyarı yapılırken, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu için çığ riski olduğu vurgulandı. İşte detaylar..

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen son analizler ışığında; Ülkemizin güney ve doğu civarı ile batı kıyılarının parçalı, yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Isparta çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Artvin, Ardahan ve Bitlis çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu hava görüleceği değerlendiriliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu alanlarda pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olaylarının yaşanacağı öngörülüyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ riski bulunuyor.


HAVA SICAKLIĞI: Türkiye geneline baktığımızda yükselerek mevsim normalleri üzerine çıkacağı değerlendiriliyor. 

RÜZGAR: Özellikle güney ve güneybatı taraflarından hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği düşünülüyor. Genellikle batı ve güneybatı, Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde eseceği değerlendiriliyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar yağışına sahip eğimli yerlerde çığ riski olduğundan dikkatli ve tedbirli olunması konusunda çağrı yapıldı.

12 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KOD UYARISI
Meteoroloji ise raporunda; Ağrı, Artvin, Bitlis, Giresun, Hakkari, Kars, Trabzon, Şırnak, Iğdır, Ardahan, Van, Rize için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı.