Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Ekim 2024 hava durumu tahminlerini açıkladı ve 7 kent için sarı kodlu uyarı yaptı. Kar ve sağanak yağış beklenen iller tek tek açıklandı. Ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava beklenirken, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Çankırı, Yozgat, Sivas ve Kayseri çevrelerinde yağmur ve sağanak yağış görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu'nun yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Sinop çevreleri ve Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar görülecek.

Rüzgar ve Sıcaklık Durumu Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi, Doğu Anadolu'nun batısı ve Orta ile Doğu Karadeniz kıyılarında rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli esmesi (40-60 km/saat) bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde ise sabah ve gece saatlerinde pus ve sis görüleceği bildirildi.

 Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin'de kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Bu illerin 1100-1200 metre üzerindeki yüksek kesimlerinde ise kuvvetli kar yağışı olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerde ulaşımda aksaklıklar, sel, su baskını, heyelan ve yükseklerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Lüks saatler bakanlığın radarında: 4 milyar liralık kayıt dışı ticaret ortaya çıktı Lüks saatler bakanlığın radarında: 4 milyar liralık kayıt dışı ticaret ortaya çıktı

Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, Doğu Anadolu'nun batısı ve Orta ile Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar bekleniyor. Rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerektiği ifade edildi.

 İç Ege ve İç Anadolu'da don hadisesi bekleniyor. Bu durum özellikle tarımla uğraşan vatandaşları etkileyebileceğinden, gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı.