Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), kayıt dışı lüks saat ticaretiyle mücadelede önemli bir adım attı ve 2023-2024 yıllarında yaklaşık 4 milyar liralık kayıt dışı ticareti ortaya çıkardı. Denetimler kapsamında, vergi ödenmeden yapılan saat satışları ve usulsüz ticaret işlemleri tespit edildi.

VDK, internet üzerinden yapılan saat satışlarının detaylı takibini gerçekleştirerek, özellikle lüks ve imitasyon saatlerin belgesiz satışı üzerinde yoğunlaştı. Ayrıca, orijinal lüks saatleri alanların gelir profilleri de incelemeye alındı, kara para aklama ve gelir saklama gibi suçlarla bağlantılı olup olmadıkları araştırıldı.

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiriyor: Maaş hesaplama sisteminde yeni dönem başlıyor Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiriyor: Maaş hesaplama sisteminde yeni dönem başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu kapsamda kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin sürdüğünü ve vergi kayıplarına neden olanların üzerine gidileceğini belirtti. Lüks saatlerin para transfer aracı olarak yasa dışı bahis ve uyuşturucu çeteleri tarafından kullanıldığı iddiaları da Odatv tarafından gündeme getirildi.