TBMM'de bu hafta neler görüşülecek? TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'daki "yenidoğan çetesi" soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, bu soruşturmanın bir vatandaşın 27 Mart 2023 tarihinde CİMER'e yaptığı ihbarla başladığını belirtti. İstanbul’daki bazı özel hastanelerde, yenidoğan bakım ünitelerinin işletilmesinde maddi çıkar sağlandığı ve ihmaller sonucu bebek ölümlerine neden olunduğu iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığını vurgulayan Tunç, bu süreçte Sağlık Bakanlığı ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün hızla harekete geçtiğini ifade etti.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar 47 kişi gözaltına alındı; bunların 4'ü doktor, 18'i hemşire ve diğerleri hastane personeliydi. 22 kişi tutuklanırken, 25 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tunç, soruşturmayı yürüten savcıya yönelik tehditler olduğuna da dikkat çekti ve bu konuda ayrıca bir soruşturma açıldığını belirtti.

Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu soruşturmanın titizlikle sürdürülmesi ve sorumluların yargı önünde hesap vermesi konusunda kesin kararlı olduğunu ifade etti. Tunç, sürecin şeffaf şekilde devam ettiğini ve suçluların yargı önünde hesap vereceğini vurguladı.