TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Ankara'da düzenlenen "Zordayız Geçinemiyoruz Mitingi"nde, işçilerin artan vergi yükü ve düşük ücretler karşısında yaşadığı zorlukları sert bir dille eleştirdi. Atalay, işçilerin ocak ayında aldıkları maaşı, vergi dilimlerine girdikçe yılın ilerleyen aylarında aynı seviyede alamadığını vurgulayarak, vergi adaleti talep etti. Özellikle asgari ücretin vergi dilimlerinden etkilenmesi ve gelir kaybı konusuna dikkat çekti.

Aa 20241020 35963250 35963244 Ankar Skxq

Atalay, vergi dilimlerinin sabitlenmesi gerektiğini belirterek, "Vergide adalet istiyoruz" dedi ve çalışanlar lehine vergi düzenlemeleri yapılmasını talep etti. Ayrıca, kamuda çalışan işçilerin aldığı zamların yetersiz olduğunu, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade ederek, işçilerin hem iş yerlerinde hem de evlerinde huzursuz olduğunu belirtti.

Asgari ücret görüşmelerine de değinen Atalay, Aralık ayında başlayacak müzakerelerde işçilerin taleplerinin ön planda olacağını vurguladı. İşverenlerin işçileri sendikalaşma nedeniyle işten çıkardığını belirterek, işçilerin korunması için yeni yasal düzenlemelerin gerekliliğini dile getirdi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan dikkat çeken mesaj! Özel hastanelere düzenleme geliyor Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan dikkat çeken mesaj! Özel hastanelere düzenleme geliyor

Mitingde asgari ücretliler, taşeron işçiler ve emekliler adına yapılan konuşmalarda da işçilerin ağır vergi yükü ve geçim zorlukları dile getirildi.