Güncel

Meteoroloji’den 8 kente sarı kodlu alarm: Sağanak ve yüksek sıcaklık uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu paylaştı. Paylaşılan verilere göre, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi için sarı kodlu sağanak uyarısı yapılırken, sıcaklıkların ülkenin büyük bir bölümünde mevsim normallerinin üzerinde olmaya devam edeceği açıklandı.

Abone Ol

Meteoroloji tarafından paylaşılan verilere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu noktalarının parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli, Bolu, Karabük, Ordu ve Hakkâri çevreleri ile Van’ın kuzey ve doğu noktalarının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık olacağı değerlendiriliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan civarları ile Erzurum’un kuzey ve doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olacağı analiz edildi.


Sıcaklık seviyelerinde dikkat çeken bir değişiklik öngörülmüyor. Ülkenin büyük bir kısmında mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği düşünülüyor. Rüzgar genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği değerlendirildi.


Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey ve doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin edilirken emydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ver tedbirli olmaları konusunda vatandaşlara uyarı yapıldı.