Güncel

Meteoroloji’den bir çok ilde kuvvetli yağış uyarısı: 7 Eylül 2024 hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Eylül 2024 Cumartesi günü için yayımladığı son hava durumu raporunda çok sayıda il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. İşte detaylar...

Abone Ol

Birçok bölgede sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji'nin raporuna göre, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Çankırı çevreleri, Ankara’nın kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların özellikle Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor.

İstanbul’da hava nasıl olacak?

İstanbul’da bugün parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Kent genelinde aralıklı ve yerel sağanak yağışların yanı sıra gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu durum, İstanbul’da yaşayanları yağmurlu bir günle karşı karşıya bırakacak.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyredecek

Hava sıcaklıklarında ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Bu durum, yaz aylarının sona ermesiyle birlikte beklenen serin havaların henüz gelmeyeceğini gösteriyor.

Rüzgarın yönü ve şiddeti

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Özellikle deniz kenarlarında yaşayanlar için rüzgarın etkili olabileceği uyarısı yapıldı.

Bölgelere göre hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak yağış görülecek.

Ege: Az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak, iç kesimlerinde ise yer yer parçalı bulutlu bir gökyüzü bekleniyor.

Akdeniz: Bölgenin doğusu yer yer parçalı ve çok bulutlu geçecek. Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu hava hakimken, Çankırı çevreleri ve Ankara’nın kuzey kesimlerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

Batı Karadeniz: Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu hava, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz’de sağanak yağışlar görülecek. Özellikle öğle saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli yağış olacağı tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Kuzey ve batı kesimlerinde çok bulutlu hava, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte görülecek. Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.