Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin birçok kentinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğu kesimlerinde yerel kuvvetli yağış uyarısı yapılırken, İskenderun Körfezi, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinde de yerel kuvvetli yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bakan Tekin, 81 İlin Valileri ve Milli Eğitim Müdürleriyle Görüştü Bakan Tekin, 81 İlin Valileri ve Milli Eğitim Müdürleriyle Görüştü

Marmara Bölgesi'nde, özellikle İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kesimlerinde yağışların öğle saatlerinden sonra yoğunlaşması bekleniyor. Ege Bölgesi'nde ise İzmir ve Muğla gibi şehirlerde hava açık olacakken, Kütahya çevrelerinde öğle saatlerinden sonra sağanak yağış görülebilir.

Ankara'da hava parçalı ve az bulutlu olacak, ancak Eskişehir ve Çankırı gibi şehirlerde öğleden sonra yerel sağanak yağışlar etkili olabilir. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde de yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği bildirildi.