Güncel

Meteoroloji'den kar alarmı! O illere yoğun kar geliyor..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Ocak hava tahmin verileri paylaşıldı. Tahminlere göre Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır'da karla karışık yağmur ve kar yağışlı hava öngörülürken, Giresun, Trabzon ve Batman'da sağanak bekleniyor. Yağışların, Şırnak, Siirt, Van, Hakkari ve Bitlis'te ise şiddetli kar yağışı şeklinde olacağı düşünülüyor.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son analizlerine göre; ülkemizin doğu çevreleri çok bulutlu, Giresun ve Trabzon'un kıyı kesimleri ve Batman civarları ile Siirt ve Şırnak'ın batısı yağmurlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu olacağı değerlendirildi.

Söz konusu yağışların; Şırnak ve Siirt'in doğusu, Van'ın güneyi ile Hakkari ve Bitlis civarlarında ara ara yoğun kar şeklinde olacağı düşünülüyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve bazı yerlerde sis ile beraber iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı olacağı tahmin ediliyor.

Olumsuz hava şartlarından dolayı vatandaşlara, dikkatlı ve tedbirli hareket etmesi konusunda çağrı yapıldı.