Güncel

Meteoroloji'den saatli uyarı: Sıcaklıklar 6 derece artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM), yapmış olduğu son analizleri ışığında, hava sıcaklıklarının hafta sonundan sonra yükselişe geçerek hafta ortasına kadar 6 ila 8 derece mevsim normallerine göre fazla olacağını duyurdu.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapmış olduğu son değerlendimelerine göre, geçtiğimiz hafta boyunca bölgede hakim olan bazı yerlerde yağışlı ve serin havanın bölgeden uzaklaşarak, sıcak bir havanın etkisi altına gireceği değerlendirildi.

Yurt genelinde mevsim normallerinde ve yer yer aşağısında olan sıcaklık seviyelerinin, hafta sonundan itibaren yükselerek hafta ortasına kadar 6 ila 8 derece mevsim normallerinden fazla olacağı raporlandı. 

Önümüzdeki süreçte bazı kentlerde öngörülen en fazla sıcaklıklar ise şu şekilde: İstanbul: 28-32, Edirne: 33-37, Kırklareli: 31-35, Tekirdağ: 26-30, Kocaeli: 31-37, Sakarya: 32-36, Yalova: 27-30. 

Fazla olan sıcaklık seviyelerinden dolayı, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak zamanı olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları konusunda dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı.