Ülkemizin genelinde parçalı bulutluluk hakim olup, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu ve Eskişehir ile Siirt çevrelerinde akşam saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir.

Ayrıca, Marmara'nın batısı ve güneyinde de yerel yağışlar görülecektir. Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı tahmin edilmektedir.

Özellikle, Doğu Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ve Sivas çevrelerinde yağışların kuvvetli olması beklenmektedir. Ayrıca, Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı yaşanabileceği öngörülmektedir.

Hava sıcaklıklarında iç kesimlerde 2 ila 4 derece artış beklenirken, diğer bölgelerde belirgin bir değişiklik öngörülmemektedir.

Kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önemlidir. Ayrıca, toz taşınımı yaşanması durumunda görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Vergi Dilimleri ve Yeni Düzenlemeler Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Vergi Dilimleri ve Yeni Düzenlemeler

Van ve Hakkari illerindeki yüksek kesimlerdeki kar örtüsünün yağışlarla birlikte erimesi, olumsuzluklara ve heyelan tehlikesine neden olabileceğinden, vatandaşlar ve yetkililer dikkatli olmalıdır.