Güncel

Meteoroloji'den sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı: Birçok şehir için alarm verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde hava durumuyla ilgili son tahminlerini paylaştı. Özellikle kuzey bölgelerde sağanak yağışların etkili olacağı belirtilirken, Ege Bölgesi'nde de yer yer kuvvetli rüzgarların görüleceği bildirildi. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olması isteniyor.

Abone Ol

Sağanak yağışlar kuzey bölgelerde etkisini artıracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı güncel verilere göre, bugün ve yarın ülke genelinde birçok noktada sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Kuzey bölgelerde yağışların şiddetinin artması bekleniyor, bu durum hava sıcaklıklarını da birkaç derece düşürecek. Bu yağışların etkisiyle sıcaklıklar mevsim normallerine inecek ve hava daha serin hissedilecek.

Birçok şehirde sağanak yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve güney kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey bölgeleri ile İstanbul, Malatya ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Karadeniz Bölgesi’nde şiddetli yağışlar bekleniyor

Özellikle Karadeniz kıyılarında Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinde sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Samsun’un doğu kesimlerinde ise yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olacağı öngörülüyor. Vatandaşların, ani su baskınlarına ve olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları gerekiyor.

Kuvvetli rüzgar Ege ve Doğu Anadolu'da etkili olacak

Meteoroloji ayrıca Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden esecek kuvvetli rüzgarlar konusunda uyarıda bulundu. Rüzgarın hızının saatte 40-60 kilometreyi bulması bekleniyor. Doğu Anadolu’nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda da benzer şekilde kuvvetli rüzgarlar etkili olacak.