Türkiye genelinde etkili olan aşırı sıcaklar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu raporuna göre bu hafta yerini yağışlı havaya bırakacak. Marmara Bölgesi başta olmak üzere diğer bölgelerde yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı

Türkiye genelindeki hava durumu raporu şu şekilde...

Marmara Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinden itibaren İstanbul ve Yalova çevreleri ile Bursa'nın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/Saat) olarak esmesi bekleniyor.

Ege Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi: Az bulutlu ve açık, doğu kesimlerinin yer yer parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının Karadeniz'in iç kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/Saat) olarak eseceği beklendiğinden olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması öneriliyor.