Güncel

Meteoroloji'den 'yüksek sıcaklık' uyarısı: 6 derece birden yükselecek!

Meteoroloji tarafından paylaşılan son hava tahmin raporuna göre, aşırı sıcaklar, yurdu etkisi altına almaya devam edecek. Sıcaklık değerlerinin, mevsim normallerinin 4 ila 6 derece fazla olacağı değerlendiriliyor. Bu ülkenin büyük bir bölgesini yüksek sıcaklıklar bekliyor.

Abone Ol

Türkiye, aşırı sıcakların esiri oldu. Sıcaklık değerleri, bu haftada mevsim normallerinden fazla olmaya devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı yerler için ara ara yağmur yağacağı yönünde uyarıda bulundu.

Hava Tahmin Uzmanı Fatih Budak, genelikle  yağışların iki gün boyunca Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyinde Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan civarlarında kendini göstereceğini dile getirdi.

Yüksek Sıcaklık Uyarısı

Ege ve Akdeniz başta olmak üzere yurt büyük bir bölümünde sıcaklıklar mevsim normallerinin 4 ila 6 derece fazla olacak. Aşırı sıcaklar, haftanın tamamı etkisini gösterecek. Ankara hafta ortasında yağışlı, İstanbul ve İzmir sıcak hava dalgası hakim...

Hafta Ortası Sağanak Yağış Uyarısı

Budak 3 büyükşehirin hava durumu hakkında bilinmeyen detayları aktardı:

"İstanbul'da yağış beklemiyoruz, sıcaklık 33-34 civarında olacak. Bu da mevsim normallerinin 4 ila 5 derece üzerinde olduğu anlamına geliyor. Başkent Ankara'da yarın yağış beklemiyoruz, sıcaklık 34 derece. Salı ve çarşamba günü yerel olarak gök gürültülü sağanak bekliyoruz. İzmir'de mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyredilen bir hava sıcaklığı söz konusu, salı günü İzmir'de sıcaklık 42 dereceyi gösterecek" dedi.

Hava tahmin uzmanları; yüksek sıcaklıklardan dolayı yaşlılar, çocuklar, hamileler ile kronik hastalığı olanların öğle saatlerinde dışarda bulunmamasını öneriyorlar.