Güncel

MHP, 55 Belediye Başkan Adayını açıkladı! AK Parti 2 ilde MHP'ye destek verecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), yerel seçimlerde Manisa ve Mersin başta olmak üzere toplam 55 belediye başkan adayını açıkladı. Cumhur İttifakı'ndaki ortağı AK Parti, Manisa ve Mersin'de kendi adaylarını çıkarmayarak MHP'nin adaylarını destekleyecek.

Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), yerel seçimlere sayılı günler kala 55 belediye başkan adayını duyurdu. Bu adaylar arasında, AK Parti'nin aday göstermeyeceği ve destekleyeceği Manisa ve Mersin'in de bulunduğu belirtildi. MHP, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut başkan Cengiz Ergün'ü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise Serdar Soydan'ı aday olarak gösterdi.

Ankara ve İstanbul İçin Adaylar Netleşti

Cumhur İttifakı'nın Ankara ve İstanbul'daki adayları da açıklandı. Ankara'nın Etimesgut, Gölbaşı, Kalecik ve Polatlı ilçeleri için sırasıyla Enver Demirel, Ramazan Şimşek, Erdal Dal ve Levent Çağlancı aday olarak belirlendi. İstanbul Beşiktaş ve Silivri ilçelerinde ise Serkan Toper ve mevcut başkan Volkan Yılmaz tekrar aday gösterildi.

Diğer İllerde Adaylar Kimler?

MHP'nin yerel seçimlerde göstereceği diğer adaylar arasında Amasya'dan Bayram Çelik, Bartın'dan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bayburt'tan Hükmü Pekmezci, Çankırı'dan İsmail Hakkı Esen, Erzincan'dan Bekir Aksun, Karabük'ten Rafet Vergili, Karaman'dan Savaş Kalaycı, Kastamonu'dan Yüksel Aydın, Kütahya'dan Alim Işık, Nevşehir'den Adnan Doğu, Niğde'den Hamdi Doğan ve Osmaniye'den İbrahim Çenet yer aldı.

MHP ve AK Parti İş Birliği Devam Ediyor

Cumhur İttifakı'nın iki büyük ortağı MHP ve AK Parti arasındaki iş birliği, özellikle Manisa ve Mersin'de devam edecek.