Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilemeyeceğini vurgulayarak, bu maddelerin Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı olduğunu belirtti. "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle meselesi olanların Türkiye Cumhuriyeti ile meselesi vardır" diyen Bahçeli, bu konuda hesaplaşma yapılacağını ifade etti.

İkinci el otomobil fiyatlarında düşüş sürüyor İkinci el otomobil fiyatlarında düşüş sürüyor

Bahçeli, toplantıda İsrail'e yönelik sert eleştirilerde bulunarak, "İsrail, devlet olma vasfından kopmuş, terör örgütüne dönüşmüştür" dedi. Ülkenin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'ni istenmeyen adam ilan etmesini eleştiren Bahçeli, "Akan kana hiçbir halde seyircisiz kalınamaz" ifadesini kullandı. Orta Doğu'daki barış için acil bir ortak direniş hattı kurulması gerektiğini savunan Bahçeli, bağımsız bir Filistin devletinin kurulması gerektiğini vurguladı.

MHP lideri, Türkiye'nin barışa yönelik çabalarının önemine değinerek, "Çatışmanın sonu yoktur, savaşın galibi yoktur" dedi. PKK terör örgütü ile müzakerelerin asla söz konusu olmayacağını belirten Bahçeli, "Devlet terör örgütüyle pazarlığa tutuşmaz" şeklinde konuştu.

Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir demokrasi zaferi olduğunu ifade ederek, millet ile devletin birbirinden ayrılamayacağını vurguladı. "Devletin milleti vardır, o da Türk milletidir" diyen Bahçeli, ülke menfaatleri doğrultusunda el birliği yapmanın önemine dikkat çekti.