Altın ve borsa için yeni seviyeler belli oldu! ‘Teknik veriler yukarı sinyali veriyor’ Altın ve borsa için yeni seviyeler belli oldu! ‘Teknik veriler yukarı sinyali veriyor’

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'yi ve Türk askerini hedef aldı. Kıbrıs'ta Türkiye'nin garantörlüğünün ve Türk askerinin bulunmadığı bir çözüm istediklerini belirten Miçotakis, "İki değil, tek devlet olacak" diyerek Kıbrıs'ın birleşmiş, üniter bir devlet olması gerektiğini savundu.

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) ayrılmasından kısa süre sonra Kıbrıs Rum Kesimi'ne gitti ve burada düzenlenen etkinlikte konuştu. Yunan Albaylar Cuntası'nın 50 yıl önce Kıbrıs'taki trajedinin kapısını açtığını ve işgalin 50 yıldır devam ettiğini söyledi. "Kıbrıs'ın kuzeyi işgalin esiri kalmaya devam ediyor. Oldubittileri kabul etmiyoruz" diyen Miçotakis, iki bölgeli, iki toplumlu ve Türk askerinin bulunmayacağı bir çözüm istediklerini ifade etti.

Miçotakis ayrıca, Türk-Yunan yakınlaşmasının Kıbrıs sorununun çözümüne katkıda bulunabileceğine inandığını ancak bunun taviz verdikleri anlamına gelmediğini belirtti. Kıbrıs'ın kuzeyinde suni bir oluşum olduğunu iddia eden Miçotakis, Türkiye'nin kutlamaların gerçek hedefleriyle bağdaşmadığını er ya da geç idrak edeceğini söyledi.