Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, artan sıcaklıkların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu. Altay, özellikle 65 yaş üstü bireylerde sıcaklık artışının kalp krizi riskini artırdığını vurguladı.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava, kalp krizi, kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu gibi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Prof. Dr. Altay, sıcak havanın vücudun ısı dengesini bozarak kalp sağlığını doğrudan etkilediğini belirtti.

Altay, "20 derecenin üzerindeki her bir derecelik sıcaklık artışı, özellikle 65 yaş üstü bireyler için yüzde 2 oranında kalp krizi riskini artırıyor. Sıcaklık ne kadar artarsa kalp krizini o kadar fazla görüyoruz. Bunun yanında hipertansiyon ve ritim bozuklukları ortaya çıkıyor. Ayrıca beyin kanaması gibi olumsuzlukları da görebiliyoruz. O yüzden kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar çok dikkatli olmalılar," dedi.

Meral Akşener’den İddialara Yanıt: “Aidiyetim ve Bağlılığım Sorgulanamaz” Meral Akşener’den İddialara Yanıt: “Aidiyetim ve Bağlılığım Sorgulanamaz”

Sıcak havalardan korunmak için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Altay, bol sıvı tüketilmesini ve yağlı gıdalardan kaçınılarak hafif yemeklerle sebze ve meyvelerin tercih edilmesini önerdi. Ayrıca, günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkılmaması gerektiğini de ekledi.