Son zamanlarda uçuk fiyatlarıyla gündeme gelen Bodrum, otelcilerin ve yerel yöneticilerin savunmasıyla karşı karşıya kaldı. Yüksek fiyatların eleştirildiği tatil beldesinde, "Bodrum pahalı değil" iddiaları dikkat çekti. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, yüksek fiyatlar nedeniyle otellerin boş kaldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bakanlık’tan Su Kaynaklarını Tasarruflu Kullanma Genelgesi Bakanlık’tan Su Kaynaklarını Tasarruflu Kullanma Genelgesi

Fiyatlar ve Doluluk Oranları

Dengiz, Türkiye Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, otellerin doluluk oranlarının bölgeye ve döneme göre değiştiğini, fahiş fiyatlar sebebiyle otellerin boş kaldığı iddialarının doğru olmadığını söyledi. Dengiz, "Pandemiden bugüne aralıklarla otellerde boşluklar oluşuyor. İlk kez olmuş gibi lanse ediliyor, tuhaf. Sanki Bodrum’daki otelcilerin batmasını isteyen bir kesim var. Türkiye’de en çok vergi veren illerin başında Muğla geliyor. Bodrum batarsa Türkiye batar," ifadelerini kullandı.

"Tatile Gelmemişler Yorum Yapıyorlar"

Bodrum’un pahalı olduğu yönündeki yorumlara da değinen Dengiz, "Tatile gelmemişler ama sosyal medya üzerinden yorum yapıyorlar. Bodrum pahalı değil. Her kademe fiyat var. 30-50 yıllık işletmeler var. Doğru fiyat uygulamasa ayakta kalabilir mi? Benim işletmemde lahmacun 180 lira. Bodrum’un en uygun bölgesindeyim. 180 liralık ürüne 1.500 lira isteyemem," dedi.

Yunan Adalarıyla Karşılaştırma

Türk vatandaşlarının Yunan adalarına yönelmesini değerlendiren Dengiz, "Yunan adalarına vizesiz uygulama ilk defa olmuyor. 2015 yılında da aynı durum yaşanmıştı. Schengen bölgesi olduğu için Yunan adalarına gidip Yunanistan’dan daha kolay vize almak isteyenler de bu yola başvuruyor. Mutfak kültürü de benziyor, vatandaşımız yöneldi. Türkiye’de yerli ve yabancı turistler erken rezervasyonla yüzde 20-30 arasında indirim alabiliyor. Bu nedenle en çok tercih edilen ülke Türkiye olmuştu. Bu da ülkemizin tercih edilmesine sebep olmuştu. Yunanistan geride kalınca kapıda vize başlattı. Türkiye hizmet ve kalitede dünyadaki en iyi ülkeler arasında," ifadelerini kullandı.