CHP lideri Özgür Özel, katılmış olduğu bir canlı yayında anket sonuçları ile ilgili son verileri aktardı Özel, "Anketlerde keyfimiz yerinde. Bizi 34, AKP'yi 32, 31 ölçen de var; bizi 31'i AK Parti'yi 29 ölçen de var. Bir tane ankette 29 ile 28'de gördüm.

Tabi bunda kararsızlar da var, bakalım kararsızlar nasıl bir yönelimde olacak. Son yerel seçimde güzel bir karar verdiler. Biz anketlerde birinci parti olmayı sürdürmeyi istiyoruz ama şunu söyleyeyim seçim zamanına gelmeden hiçbir şey belli olmuyor" ifadelerine yer verdi.

'İLK ADIMI BEN ATTIM'

Özgür Özel'in yapmış olduğu açıklamalar özetle şu şekilde:

"Son seçimlerdeki ana muhalefet partisinin genel başkanı ülkenin Cumhurbaşkanıyla bayramlaşmıyor, Anıtkabir'de bile el sıkışmıyor, camide bile göz göze gelmiyor.

Ben bu tabloyu şahsen doğru bulmam. ülkeyi yönetmeye talip olan ve son seçimlerde birinci parti olmuş, bugün seçim yapılsa bütün anketlerde birinci parti çıkan bir partiye bu tablo yakışmaz. O yüzden ilk adımı ben attım" dedi.

'BEN NORMALLEŞME DİYORDUM'

"Erdoğan yumuşama diyordu, ben normalleşme diyordum. Şimdi herkes normalleşme diyor. Erdoğan da normalleşme diyor. Niye; görüler ki bizim muhalefeti yumuşak yapma gibi bir niyetimiz yok. Yapmam ben yumuşak muhalefeti.

Nerde görülmüş seçimlerden sonra 2 ay içerisinde 6-7 miting yapıldığı. Nerede görülmüş Türkiye'de emekli mitingi 110 bin kişi, emekçi mitingi 125 bin kişi... Nerede görülmüş Rize'de o meydanın çay üreticileri tarafından doldurulduğu. Bunlar yumuşak muhalefet mi oluyor."

'BİR OLMAK ZORUNDAYIZ'

"Kişileri eleştirebiliriz ama kurumları yıpratmamak lazım. Önce o kısa bir hal hatır sordu. Daha sonra ben de hatırını sordum.

Biz Türkiye olarak içimizde her kavgayı yapalım, Kıbrıs meselesinde, Azerbaycan meselesinde bir olmak zorundayız"

Miçotakis'in şirazesi kaydı: Kıbrıs'ta Türkiye'siz çözüm istiyoruz Miçotakis'in şirazesi kaydı: Kıbrıs'ta Türkiye'siz çözüm istiyoruz

"BİZ BU ÜLKENİN BİRİNCİ VE İKİNCİ PARTİSİYİZ"

"22 yıl boyunca Tayyip Beyin partisi birinci partiydi. 22. yılın sonunda biz birinci parti olduk. Bugün seçim olsa biz iktidarız. O yüzden ilk telefonu ben açtım, ilk ziyarete ben gittim.

Sonra da onlar bize geldi. Ben buna 'normalleşme' diyorum. Biz düşman değiliz. Biz bu ülkenin birinci ve ikinci partisiyiz."

ANKET SONUÇLARINDA SON DURUM

"Anketlerde keyfimiz yerinde. Bizi 34, AKP'yi 32, 31 ölçen de var; bizi 31'i AK Parti'yi 29 ölçen de var. Bir tane ankette 29 ile 28'de gördüm.

Tabi bunda kararsızlar da var, bakalım kararsızlar nasıl bir yönelimde olacak. Son yerel seçimde güzel bir karar verdiler. Biz anketlerde birinci parti olmayı sürdürmeyi istiyoruz ama şunu söyleyeyim seçim zamanına gelmeden hiçbir şey belli olmuyor.

Biz sen kurultayda partiyi yüzde 14-16 bandında aldık, 38'le seçimi sonuçlandırdık. Önemli olan süreçleri iyi yönetmek" açıklamalarına yer verdi.