Milli Eğitim Bakanlığı, resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamayla, "2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Giriş Belgeleri Erişime Açıldı" ifadesini kullandı.

Sınav Giriş Belgeleri Nasıl Görüntülenecek?

Eğer siz de bu büyük sınavda yer alacak bir öğrenciyseniz, giriş belgesini online olarak görüntüleyebilirsiniz. Bu belgelerde, öğrencinin sınavda olacağı salon, sıra numarası ve diğer detaylı bilgiler yer alacak. Öğrenciler ve veliler, 'www.meb.gov.tr' adresinden kolaylıkla sınav giriş belgelerini görüntüleyebilecekler.

Sınav Giriş Belgesi Yanınızda Olmalı

Bu belgelerin sadece online ortamda erişilebilir olmadığını, aynı zamanda mühürlenerek onaylanmış bir kopyasının da sınav günü yanınızda olması gerektiğini unutmamanız önemli. Elektronik ortamda alınan fotoğraflı sınav giriş belgesi, okul müdürlükleri tarafından alınacak ve onaylanacak. Sınav günü öğrencinin yanında olması zorunlu olacak bu belge, sınav sürecinin sorunsuz ilerlemesi için kritik önem taşıyor.

Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor

Sınav Saati ve Süresi

Sınavın yapılacağı tarih 3 Eylül 2023. Sınavın başlama saati 10.00 olarak belirlendi ve tüm öğrencilere yönelik tek bir oturumda gerçekleştirilecek. Sınav süreci 120 dakika olarak belirlenirken, öğrencilere toplamda 100 soru sorulacak.