7. Dönem Kamu Toplu Görüşmelerinde hükümet, 2024 için toplam yüzde 25, 2025 için ise toplam yüzde 11 zam teklif etmişti. Ancak 2024 için toplam yüzde 70, 2025 için ise yüzde 40 zam isteyen yetkili sendika Memur-Sen bu teklifi kabul etmeyerek, süreci Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na taşıdı.

HAKEM KURULU 31 AĞUSTOS'TA KARARINI VERECEK

Nihai kararı vermesi beklendiği Hakem Kurulu, ilk toplantısını geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. Son kararı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun 31 Ağustos'ta vermesi bekleniyor. 

11 üyeden oluşan kurul oy çokluğuyla karar alırken, Kurulun kararı kesin olacak, kesinlikle karara itiraz edilemeyecek.

Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatırılacak? Emeklinin Maaş Takvimi Belli Oldu Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatırılacak? Emeklinin Maaş Takvimi Belli Oldu

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen müzakere süresinin sona ermesinin ardından, basın mensuplarına şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Oransal kısımda mutabakat sağlayamadık. Oransal kısım hakeme gidecek ve tahkim süreci başlayacak ama genel toplu sözleşmeye ilişkin oransal zammın dışındaki kısımlarda önemli başlıklarda kazanımlar olduğu gibi 11 hizmet kolunda mutabakatla toplu sözleşme sonuçlandı."