Eski tip ehliyetlerin yılbaşından sonra rafa kaldırılacağı ve polis denetimlerinde bu ehliyetleri bulunan sürücülere ceza kesileceği duyuruldu. Bu sebepten dolayı sürücülerin yeni tip ehliyetlerini en kısa zamanda çıkartmaları talep ediliyor.

Engelli Kartı ve Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli vatandaşların yaşamlarına katkı sağlamak amacıyla başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekleri engelli kimlik kartı için Ağustos 2021'den bugüne kadar 234 bin 588 kişinin başvurduğunu paylaştı.

Bakanlık tarafınca, 1998 yılından itibaren yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşlara bu kartı sunuyor. Kart engellilerin veri tabanına işlenerek, çeşitli hak ve hizmetlerden faydalanmak için kullanılıyor.

Başvuru İçin Yapılması Gerekenler?

28 Ağustos 2021 tarihinden sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine gerçekleştirilen başvuruların dışında, e-Devlet üzerinden de başvurular alınıyor.

Bu aşamada bugüne kadar 234 bin 588 kişi e-Devlet üzerinden başvuru gerçekleştirerek engelli kartı sahibi oldu ve halen 4 kişinin başvuruları sürüyor.

Yıllara Göre Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı Yıllara Göre Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı

Söz konusu karta başvuru için istenen belgeler şöyle:

  • Fotoğraf, vatandaşlık kimliği ve posta adresi bilgileri MERNİS paylaşım ağından; engelli sağlık kurulu raporu ise Sağlık Bilgi Sistemi (SBS) paylaşım ağından bulunaraj dijital ortamda başvuru sahiplerine engelli kimlik kartı oluşturuluyor.

Oluşturulan kimlik kartı, başvuru sırasında beyan edilen adreslere veya MERNİS'te kayıtlı olan adreslere 15 iş günü içerisinde ulaşımı sağlanıyor.