Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da PKK/KCK'nın sözde Sincar eyalet sorumlusu olan Mesut Celal Osman'ı etkisiz hale getirdi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT, Osman'ın 2018 yılında Suriye'den Irak'a geçtiğini tespit etti. Osman, Sincar bölgesinde güç kaybı yaşayan PKK/KCK-YBŞ örgütünün destek amacıyla görevlendirdiği bir isim olarak belirlendi.

Osman, Sincar'da yerel halkı güç kullanarak sindirmeye çalışıyor ve Türk güvenlik güçlerine karşı düzenlenen birçok eylemin talimatını veriyordu. MİT'in düzenlediği operasyon sayesinde, Osman'ın örgütün bir toplantısına giderken etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Sincar bölgesi, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyet gösterdiği bir bölge olarak dikkat çekiyor ve Türk güvenlik güçleri tarafından sınır ötesi operasyonlar düzenleniyor. Bu operasyonlarla terör örgütüne karşı etkin bir mücadele yürütülüyor.