Moody's, Türkiye'nin FATF gri listesinden çıkarılmasına yönelik AA muhabirine açıkladığı notta, Daoud'un değerlendirmelerini de paylaştı.

Yabancı Yatırımları Güçlendirecek

Daoud, Türkiye'nin FATF gri listesinden çıkarılmasının hükümet ve çeşitli ekonomik sektörlerin kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadelelerini güçlendirmede yakından takip ettikleri önemli ilerlemenin göstergesi olduğuna dikkat çekti,

Daoud, "Bu gelişmenin Türkiye'nin itibarını uluslararası alanda artırması, yabancı yatırımları ve Avrupa ve ABD kurumlarıyla ilişkileri potansiyel olarak güçlendirmesi bekleniyor" şeklinde yorumladı.

Ne Olmuştu?

Türkiye, FATF'nin 23-28 Haziran'da Singapur'un dönem başkanlığında düzenlenen Genel Kurul'un ardından FATF gri listesinden silindi.

Genel Kurul, stratejik kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadele (AML/CFT) kapsamında önceki yorumları sırasında belirlenen eksikliklerini karşılayıp listeden çıkarılan iki ülke olan Türkiye ve Jamaika'yı tebrik mesajlarını sundu.

Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz

FATF Genel Kurulu, Türkiye ve Jamaika'nın artık FATF'nin artırılmış izleme sürecine tabi olmayacağı kararına vardı.

Bir hafta devam eden FATF Genel Kurul toplantılarına 200'ün üzerinde hükümet ve Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu, INTERPOL ve Egmont Mali İstihbarat Birimleri de dahil olmak üzere gözlemci kuruluşların tesmsilcileri delegeler yer aldı.