Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda görev değişimi yaşandı. Görevi Mehmet Özhaseki'den devralan Murat Kurum, deprem dönüşümü, yeşil alanların artırılması ve iklim değişikliği ile mücadele konularında kararlılıkla adımlar atılacağını belirtti.

Yargı Paketinden Hakim ve Savcılara Ek Zam Çıktı İddialarına Açıklama Yargı Paketinden Hakim ve Savcılara Ek Zam Çıktı İddialarına Açıklama

Özhaseki'nin veda konuşması

Mehmet Özhaseki, görevi devrederken 30 yıllık kamu hizmeti sürecini özetledi. İlk olarak Melikgazi Belediye Başkanlığı ile başlayan kamu hizmeti serüveninin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine çeşitli görevlerle devam ettiğini ifade eden Özhaseki, "Şerefli bir görevi ifa etmeye çalıştım. Vicdanen müsterihim. Görevdeyken başınızın dik olması önemli. Rabbimin huzuruna yüz akı ile çıkmak çok önemli. Görevimi benim kadar iyi yapacağına inandığım kardeşime devrediyorum" dedi. Ayrıca, yarım kalan işlerin Kurum tarafından tamamlanacağına inandığını belirtti.

Kurum'un açıklamaları

Yeni Bakan Murat Kurum, görevi devraldığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti. Kurum, "Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ediyorum. 94 yılından bu yana farklı görevlerde hizmet etti. Şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Görev aldığım her işte amacım milletimize hizmet etmek oldu" diye konuştu.

Kurum, Türkiye'nin deprem bölgesinde yer aldığını ve bu konuda ciddi adımlar atılması gerektiğini vurguladı. "Deprem dönüşümü noktasında gerekli tüm çalışmaları siyaset gözetmeksizin gerçekleştirmek istiyoruz. Ayrıca İzmir ve Balıkesir'deki yangınlar için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İklim değişikliği ile mücadele de bakanlığımızın önemli alanlarından biri. Yeşil alanlarımızı artıracak adımlarımızı başta Sıfır Atık Projemiz olmak üzere iklim değişikliğine uyum ve koordinasyonda kararlılıkla atacağız" dedi.