Muş'ta serinlemek amacıyla Alparslan 1 Baraj Gölü'ne giren 5 kişiden 4'ü hayatını kaybetti. Ekipler, kayıp olan 1 kişi için arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Olay, Muş'taki Alparslan 1 Baraj Gölü'nde meydana geldi. Serinlemek amacıyla suya giren 5 gençten 4'ü boğularak yaşamını yitirdi. Kaybolan diğer kişi için ise arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Muş Valisi Avni Çakır, olayla ilgili yaptığı açıklamada, 5 gencin baraj gölüne yüzmek için girdiğini belirtti. Vali Çakır, "Göle girenlerden 3'ünün cansız bedenleri AFAD ekipleri tarafından sudan çıkarıldı. 2 kişinin daha bulunması için çalışmalar sürüyor. Diyarbakır ve Van'dan gelen su altı ekipleri de olay yerine intikal ediyor." şeklinde konuştu.

Vali Çakır, baraj ve göletlerde yüzmenin tehlikeli olduğuna dair Valiliğin internet sitesinde yasaklama kararı bulunduğunu hatırlatarak, yüzme bilmeyen gençlerin ve çocukların bu tür alanlara girmemeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Cansız Bedenler Otopsi İçin Hastaneye Kaldırıldı

Damar daralmasını ve tıkanıklığı önleyen besin: Avuç avuç tüketmek protein ihtiyacını gideriyor Damar daralmasını ve tıkanıklığı önleyen besin: Avuç avuç tüketmek protein ihtiyacını gideriyor

Vali Çakır'ın açıklamasının ardından, AFAD Su Altı Arama ve Kurtarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), jandarma, polis ve itfaiye ekipleri tarafından sürdürülen arama çalışmalarında bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Sudan çıkarılan Yasin (18), Edanur (20) ve Rabia Karakay (13) ile Eylül Tekin'in (15) cenazeleri otopsi için Muş Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kayıp olan Fatma Karakay'ın (22) bulunması için ise arama çalışmaları devam ediyor.