Güncel

Mustafa Destici’den erken seçim açıklaması: "Muhalefet mecbur evet diyecek"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, erken seçim tartışmalarına yönelik yaptığı açıklamalarda muhalefetin, Cumhur İttifakı’nın talep etmesi halinde erken seçimi kabul etme zorunluluğu olduğunu ifade etti. Destici, haftalık basın toplantısında gündeme dair önemli konulara da değindi.

Abone Ol

"2026’da da 2027’de de erken seçime evet denmek zorunda"

Destici, erken seçim tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, muhalefetin erken seçime direnemeyeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “2026’da da 2027’de de Cumhur İttifakı ne zaman erken seçim derse, muhalefetin de erken seçime ‘evet’ deme gibi bir mecburiyeti vardır.” CHP lideri Özgür Özel’in erken seçimle ilgili açıklamalarına da değinen Destici, “Sayın Özel’in sözleri blöften ibaret. Erken seçim çağrısı yapıldığında mecbur ‘evet’ diyecekler.” dedi.

Anayasanın ilk 4 maddesi tartışmalarına net yanıt

Destici, Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesi yönündeki tartışmalara dair de önemli açıklamalarda bulundu. Bu tartışmalara taraf olmayı reddettiğini belirten Destici, “Bizim tarafımızın neresi olduğunu milletimiz bilir. Devletimizin kuruluş esaslarına kimsenin elini uzatmasına asla izin vermeyiz.” dedi. Ayrıca, “Türkiye Cumhuriyeti’ni sokakta bulmadık. 3-5 goygoya, devletimizi de Cumhuriyet’i de feda edecek değiliz.” ifadelerini kullanarak, ülkenin temel değerlerine olan bağlılığını vurguladı.

PKK'yı himaye edenlere sert eleştiri

Destici, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin varlığının, bazı siyasetçilerin hatalarına mağlup olmayacak kadar güçlü olduğunu belirtti. Özellikle PKK'yı himaye edenlere sert eleştiriler yönelten BBP lideri, “PKK’yı himaye edenlerin bu tartışmaları istismar etmeleri sahtekarlıktır, ahlaksızlıktır.” dedi.

Teknolojiye dayalı güvenlik tehditleri

Destici, son dönemde elektronik cihazlar üzerinden düzenlenen siber saldırılar ve patlayıcılara ilişkin de konuştu. “İlk defa, bir grup elektronik cihazın patlayıcıya dönüştürüldüğüne şahit olduk.” diyen Destici, bu tür teknolojik tehditlere karşı yeni güvenlik önlemleri alınması gerektiğini vurguladı. “Kamu kurumlarında yeni güvenlik önlemleri almamız gerekiyor.” diyerek, bu alanda yapılacak çalışmalara destek vereceklerini belirtti.

“Her siyasi parti destek vermeli”

Destici, güvenlik önlemlerinin güncellenmesinin önemine dikkat çekerek, bu konuda tüm siyasi partilerin birlik olması gerektiğini söyledi. “Bu tür tehditler karşısında her siyasi parti destek vermelidir.” dedi.

Destici’den Özgür Özel’e yanıt

Son olarak Destici, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına dair yaptığı açıklamaları eleştirerek, Özel’in söylemlerinin siyaseten yapılmış bir hamle olduğunu söyledi. Destici, “2026’nın mayısında erken seçim çağrısı yapılırsa, ‘hayır’ mı diyecekler? Mecbur ‘evet’ diyecekler.” şeklinde konuştu.