Güncel

Naci Görür'den Adana Depremi Sonrası Önemli Uyarı

Deprembilimci Naci Görür, Adana'da meydana gelen depremler sonrası bir dizi uyarılarda bulundu. Görür, “Adana, Kozan/Mahyalar yakınında ve Saimbeyli Fay Zonu’nda 4.8 deprem oldu. Depremin doğrudan DAF (Doğu Anadolu Fay hattı) ile ilgisi yok ama ondan enerji transfer etmiş olabilir. 6 Şubat 2023 hareketlerinin etkisi olduğu söylenebilir” şeklinde yorumladı.

Abone Ol

Adana’ya bağlı olan Kozan ilçesinde AFAD’a verilerine göre, 4.6, 4.5 ve 4.0 büyüklüğünde üç deprem olduğu kaydedildi. Kandilli Rasathanesi’ne göre 4.8, 3.7 ve 3.5 büyüklüğünde olan depremler dün sabah saatlerinde meydana geldi. Diğer taraftan Akdeniz’de Girit açıklarında da 5.0, 4.4 ve 4.0 büyüklüğünde depremler yaşandı. Can ve mal kaybı olmayan depremlerin ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan deprembilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Adana, Kozan/Mahyalar yakınında ve Saimbeyli Fay Zonu’nda 4.8 deprem oldu. Depremin doğrudan DAF (Doğu Anadolu Fay hattı) ile ilgisi yok ama ondan enerji transfer etmiş olabilir. 6 Şubat 2023 hareketlerinin etkisi olduğu söylenebilir” şeklinde konuştu.

'AYNI BÜYÜKLÜKTE DEPREMLER OLABİLİR'

Depremler hakkında açıklamalarda bulunan deprem uzmanı Baturhan Öğüt ise şu ifadelere yer verdi.

Öğüt, “Adana’da dün sabah meydana gelen depremleri üreten fay parçaları kısa ve kayma hızı çok düşük olduğu büyük deprem üretemez. Maksimum deprem üretme kapasitesi 5.5’dir. Bu faylara blok dönme tektoniği sebebi ile basınç uygulandı ama çok büyük deprem üretecek şekilde değil. Bu bölgede aynı büyüklükte depremlerin olması olağan bir durum.”