Amasya’nın Merzifon ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, deprem molozlarının geri kazanılması ya da çevreci yöntemlerle bertaraf edilmesi gerektiğini belirtti. Görür, birinci derece deprem kuşağı üzerinde bulunan bölgelerde molozların içinde asbest, demir, çimento, kağıt, kimyasal ve parlayıcı maddeler ile toksik maddelerin bulunduğuna dikkat çekti.

Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz

"Denize, Etrafa Dökerseniz Kendinizi Yok Edersiniz"

Prof. Dr. Görür, "Eğer herkesin yaptığı gibi, İstanbul’da onu yaptılar, arabalara doldurup götürüp denize, etrafa dökerseniz kendinizi yok edersiniz. Uzun dönemde depremin öldüremediği insanları da siz çevreyi kirleterek ölümüne neden olursunuz." ifadelerini kullandı.

"Molozlar Bertaraf Edilip Geri Kazanılmalı"

Belediyelerin sorumluluk alanlarında yapıları depreme karşı dayanıklı hale getirmeye çalışırken, muhtemel bir depremde yıkılan binaların molozlarının bertaraf edilip geri kazanımının sağlanmasını da planlaması gerektiğinin altını çizen Görür, "Bunu belediyeler şimdiden düşünmeli, deprem olduğu zaman çok geç. O kargaşa gürültüde ne yapacaklarını şaşırabilirler." şeklinde konuştu.