Malatya'nın Doğanşehir ilçesi, 4.0 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. AFAD verilerine göre, depremin merkez üssü Doğanşehir ile Malatya arasında uzanan bir fay hattında yer alıyor. Bu deprem, bölgede enerji birikimi olduğuna işaret ediyor.

Naci Görür'den sosyal medya üzerinden uyarı

Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya Doğanşehir’de AFAD’a göre 4,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu deprem, konum itibariyle Doğanşehir-Malatya arasında uzanan fay veya Malatya Fay Zonunda. Her durumda enerji transferine uğramış bölgede. Dikkatli olmak gerek," ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehit Düşenlerin Fedakarlıklarını Önemsiz Göstermeye Kimsenin Gücü Yetmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehit Düşenlerin Fedakarlıklarını Önemsiz Göstermeye Kimsenin Gücü Yetmez

Bölge halkına önemli uyarılar

Görür, Bölge halkının, bu tür depremlere karşı hazırlıklı olması ve gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirtti. 

"Malatya Doğanşehir’de AFAD’a göre 4,0 deprem oldu. Bu deprem konum itibariyle Doğanşehir-Malatya arasında uzanan fay veya Malatya Fay Zonunda. Her durumda enerji transferine uğramış bölgede. Dikkatli olmak gerek, sevgiyle"