Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni detaylar gün yüzüne çıktı. 21 Ağustos'ta Diyarbakır Bağlar ilçesinde kaybolan Narin'in, 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Nobel Ligi'nde Türkiye’nin Yeri Açıklandı! İşte Tüm Ülkelerin Sıralaması Nobel Ligi'nde Türkiye’nin Yeri Açıklandı! İşte Tüm Ülkelerin Sıralaması

Olayla ilgili açıklama yapan Dicle Canvova, iddianamede yer alması beklenen detayları paylaştı. Canvova'ya göre Narin, evde öldürülmüş ve olay sırasında evde anne, abi, amca ve Nevzat Bahtiyar bulunuyordu. İddianamede, amca Salim Güran ve Narin’in ağabeyi Enes Güran’ın cinayetle suçlanması bekleniyor.

Soruşturma kapsamında, baz istasyonu verileri ve HTS kayıtlarının incelenmesiyle suçlulara ulaşıldı. Bu kayıtlar, Narin'in evde öldürüldüğünü ve cinayet sırasında amca, abi, anne ve Nevzat Bahtiyar’ın evde olduğunu doğruladı. Ayrıca, adli tıp incelemelerinde Narin’in boğularak öldürüldüğü ve bu esnada ağzından çıkan sıvının amca Salim Güran’ın eline bulaştığı tespit edildi. Araç incelemelerinde de Narin’e ait DNA izlerine rastlanması, cinayetin amca ve abinin iş birliğiyle işlendiğine işaret ediyor.

Dört kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilecek. Ayrıca, olaya karışan ve suçu gizleyen diğer kişilere de ağır cezalar verilmesi bekleniyor. Cinayetin nedeni henüz netleşmemiş olsa da, Narin’in görmemesi gereken bir şeye tanık olduğu iddiası üzerinde duruluyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da soruşturmaya ilişkin yaptığı açıklamada, 250 kişinin ifadesinin alındığını ve teknik incelemeler sonucu önemli delillere ulaşıldığını belirtti. Teknolojik imkanların kullanıldığı soruşturmada, iddianamenin yakında mahkemeye sunulacağını ifade etti.