Hemen hemen 16 milyon emekli banka promosyo oranlarını yakından mercek altın aldı. En düşük emekli maaşına uygulanan zam oranıyla beraber promosyon oranları da değişti. Vakıfbank emeklilere iki tane promosyon ödemesi yapacağını duyurdu. Emeklilerin Vakıfbank promosyonundan kaçırmamaları için aranan bazı kriterleri taşımaları isteniyor. Vakıf Emeklilik kartı ve TROY kart bulunması bu şartlara arasında yer alıyor.

YÖK'ten Eksi Netle Üniversiteye Yerleşim İddialarına Yanıt YÖK'ten Eksi Netle Üniversiteye Yerleşim İddialarına Yanıt

EN DÜŞÜK PROMOSYON ÖDEME BELLİ OLDU!

Promosyon tutarlarından SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri ile dul ve yetim maaş ödemesi alanlar faydalanabiliyor. Dul ve yetim aylığı olan kişilere en düşük 5 bin TL promosyon ücreti yatırılıyor.

Konuyla ilgili Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin şu açıklamalara yer verdi: “Bazı bankalar bu konuda hemen adım attılar. Özel bankalarda şimdiye kadar 18 bin TL promosyon ödenmesine dair açıklama geldi. Vakıfbank emekliler yılına özel 12 bin TL + 12 bin TL olarak bir promosyon ödemesi açıkladı.

Bankalardan çift promosyon almak mümkün. Emeklilerimiz kendi maaşları dışında eşinden veya babasından kalan maaşı alıyorsa onu başka bir bankadan alma şartıyla ikinci promosyon alabiliyor. Daha fazla promosyon ödeyen bankalar tercih edilebilir. Sözleşme imzalarken kendilerine ayrıca o promosyonları almak için maaş ödemesi dışında başka şartlar koyup koymadıklarına dikkat etmeliler.”


'EMEKLİLERİMİZ REFAHA KAVUŞACAK'

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram konu hakkında şunları belirtti: “Kamu bankaları banka promosyonu noktasında lokomotif bir güç oluyor. Sayın Cumhurbaşkanı kamu bankalarının ödeyeceği promosyon tutarlarını artırmıştı. Özel bankaların da bunu takip edeceğinden bahsetmişti. Vakıfbank şu anda TROY kart üzerinden yapılan harcamalara binaen emeklilere çifte promosyon sunacak.

Bu ve bunun gibi hizmetlerle birlikte hem Vakıfbank hem Ziraat Bankası hem de Halkbank’ın getireceği yeniliklerle birlikte emeklilerimiz refaha kavuşacaktır. Bu yıl emekliler yılı ilan edildi. Kurum ve kuruluşlar nezdinde anlaşmalar yapılmaya çalışılıyor, emeklilerin refahı ve kazancı artırılmaya çalışılıyor.

Vakıfbank’ın yapmış olduğu düzenleme ile birlikte emekliler çift promosyona sahip olacak. Ben Vakıfbank’ın yapmış olduğu bu yeniliği Ziraat Bankası ve Halkbankası’nın izleyeceğini düşünüyorum. Diğer bankaların da yeni adımlar atacağını düşünüyorum” değerlendirmelerinde bulundu.