Şişli Belediyesi, üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere destek sağlamak amacıyla harekete geçti. Eğitim, barınma ve yaşam maliyetlerindeki artışlardan etkilenen öğrencilere yardımcı olmayı hedefleyen Şişli Belediye Başkanı Şahan, ilçede ailesiyle yaşayan ve lisans ya da ön lisans programlarına kayıt yaptıran 18-25 yaş arası öğrencilere yılda bir kez olmak üzere 15 bin lira burs vereceklerini duyurdu.

Başkan Şahan, üniversiteye yeni adım atan öğrencilere yönelik olarak "Üniversite hayatına başlayacak değerli gençlerimize müjde vermek istiyorum," dedi ve ekledi: "Şişli'de yaşayan ve üniversiteye yeni kayıt yaptırmış 18-25 yaş arasındaki öğrencilere 'İlk Bursum' projesi kapsamında 15 bin lira burs desteği sunacağız. Başvurular 1-15 Ekim tarihleri arasında belediyenin internet sitesi veya Çözüm Merkezi aracılığıyla yapılabilir. Başvurular Ekim ayında değerlendirilecek ve Kasım ayında burslar dağıtılacaktır. Eğitim hayatınız boyunca yanınızda olacağım."

Başvuru süreci ve şartları hakkında bilgi şu şekildedir: Başvurular 1-15 Ekim tarihleri arasında alınacak olup, belediyenin web sitesi (sisli.bel.tr) veya 4443112 numaralı Çözüm Merkezi aracılığıyla yapılabilir. Başvuru koşulları ise şunlardır:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

18-25 yaş arasında olmak,

Öğrenci ve ailesinin ikamet adresi Şişli'de bulunmak,

Narin'in annesinden itiraf gibi röportaj! Bu sözleri ilk kez yayınlanıyor Narin'in annesinden itiraf gibi röportaj! Bu sözleri ilk kez yayınlanıyor

Lisans veya ön lisans programına kabul edilmek,

Devlet veya vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu eğitim almak,

Örgün eğitim almak,

Üniversiteye bu yıl yerleşip kaydolmuş olmak.