TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" iddiasıyla 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Davayı, Akar'ın avukatı Samet Can Olgaç tarafından Ankara'daki nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'nde başlatıldı.

Dava dilekçesinde, Akar'ın bir televizyon programında eğitim ve öğretimle ilgili görüşlerini paylaştığı ve bu konuşmanın bazı kişiler tarafından çarpıtılarak sadece belirli kısımlarının yayımlandığı ifade edildi.

Özel’in, 11 Eylül'de Akar’ın konuşmasına yönelik yaptığı açıklamaların hakaret içerdiği ve eleştiri sınırlarını aştığı öne sürülüyor. Dilekçede, bu ifadeler sebebiyle Özel’in 100 bin lira manevi tazminat ödemesi talep ediliyor.

Narin'in dört gün gözaltında kalan babası ilk kez konuştu: Nevzat her akşam camiye gelip yanımda oturuyordu Narin'in dört gün gözaltında kalan babası ilk kez konuştu: Nevzat her akşam camiye gelip yanımda oturuyordu

Hulusi Akar’ın eğitim üzerine yaptığı konuşma, hem sosyal medya hem de basında geniş yankı bulmuştu. Konuşmasında "eğitim bilgi değildir" diyen Akar, eğitimden beklenenlerin Allah korkusu ve kuldan utanma gibi manevi değerler olduğunu belirtmişti. Ayrıca, eğitimin amacı olarak vatan, millet ve bayrak sevgisinin yanı sıra milli ve manevi değerlerin kazandırılması gerektiğini vurgulamıştı. Bu değerlerin verilmediği durumlarda, çeşitli sosyal sorunlarla karşılaşılabileceğini ifade etmişti.