Diyarbakır'ın Tavşantepe köyünde 8 yaşındaki Narin Güran'ın korkunç bir şekilde öldürülmesinin ardından soruşturma sürerken, köy halkıyla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Narin'in 19 gün boyunca bulunamaması, sahte ihbarlar ve köylülerin sessizliği üzerine dikkat çekici iddialar ortaya atıldı.

Narin'in dört gün gözaltında kalan babası ilk kez konuştu: Nevzat her akşam camiye gelip yanımda oturuyordu Narin'in dört gün gözaltında kalan babası ilk kez konuştu: Nevzat her akşam camiye gelip yanımda oturuyordu

Gazeteci Hande Fırat'ın Hürriyet'teki yazısına göre, köylülerin Narin'in bulunmasını engellemek için sahte ihbarlarda bulunduğu ve SIM kartları attıkları öne sürüldü. Ayrıca, Narin'in kaybolmasının hemen ardından köylülerin evlerine kamera taktırıp nöbet tutmaları, olayın bilinçli olarak gizlenmeye çalışıldığı şeklinde yorumlandı.

Soruşturma sürecinde köylülerin ifadelerinin benzer olması, köyde bir sessizlik yemini mi edildiği ve suçluları koruma çabasında olup olmadıkları yönünde soruları gündeme getirdi. Yetkililere göre, köyde bazı kişilerin soruşturmayı şaşırtmak için sahte ihbarlar yapıp, ardından SIM kartlarını ortadan kaldırdığı tespit edildi.

Olayın bu yönleri, Narin'in ölümündeki gizemi daha da derinleştiriyor.