Güncel

O Belediyenin SGK Borçları Yüzünden Hesaplarına Haciz Konuldu! CHP'den Açıklama Geldi

Son günlerdeki tartışmaların ardından SGK, belediyelerin borçları nedeniyle haciz işlemleri başlattı ve bu durum, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından muhalif belediyelere yönelik bir hamle olarak değerlendirildi.

Abone Ol

Son günlerde belediyelerin SGK'ye olan borçlarıyla ilgili tartışmaların ardından haciz işlemleri başlatıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hesaplarına haciz konulduğunu belirterek, "SGK, binlerce özel şirketten alacaklı olduğu halde, primlerini sadece belediyelerden tahsil ederek rahatlayacak mı? Bu, SGK'yı kurtarır mı? Bu uygulamanın, muhalif partilerin belediyelerini zor duruma sokmak için yapıldığını düşünüyorum" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta partisinin grup toplantısında yaptığı "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz SGK’ya olan birikmiş borçlarını ödesinler” açıklamasının ardından belediyelere haciz işlemleri uygulanmaya başlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da önceki gün A Haber'e yaptığı açıklamada, uyarılara ve bildirimlere rağmen prim borçlarını ödemeyen belediyelere icra yöntemine başvuracaklarını bildirmişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısındaki açıklamasına değinerek şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamayı yaparken, belediyelerin ihtiyacı olup olmadığını, hizmetlerin aksayıp aksamayacağını düşünmeden hareket ettiğine inanmıyorum. Eski bir belediye başkanı olarak mutlaka bu durumu biliyordur. Birikmiş borçların her ay belediyelerin Maliye paylarından kesilmesi, belediyeleri doğal olarak etkileyecektir. Bu, herkes tarafından bilinen bir durum."