Bu yıl 9 günlük bayram tatili, yaz tatiline denk gelmesi nedeniyle öğretmenlerin çoğu için ek ders ücreti alınamayan bir dönem olsa da bazı öğretmenler bu tarihlerde ek ders ücreti alacak. Bayram tatilinin dördüncü gününden sonra devlet kurumları ve okullar açılacak. 20-21 Haziran tarihlerinde okullar açık olacak ve okullarda görev yapan müdür ve müdür yardımcılarından sadece biri bu tarihlerde görev yapacak. Bu nedenle, görev yapan müdür veya müdür yardımcıları, bu iki gün için ek ders ücreti alacaklar.

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş'tan emekli zammı açıklaması: Çok ince bir çalışma gerçekleştirildi AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş'tan emekli zammı açıklaması: Çok ince bir çalışma gerçekleştirildi

Kimler Ek Ders Alacak?

  • Okul Müdürleri ve Müdür Yardımcıları: Sadece biri 20-21 Haziran tarihlerinde okuldaki görevlerine devam edecekler ve bu görevleri kapsamında ek ders ücreti alacaklar.

Ek Ders Ücreti

  • Ödeme Tutarı: Perşembe ve cuma günleri için yapılacak ek ders ödemesi toplamda 840 TL ile 1050 TL arasında değişecek.

Neden Ek Ders Ücreti?

  • Asli Görev: Müdür ve müdür yardımcılarının asli görevleri öğretmenliktir. Bu nedenle, tatil döneminde dahi okula giderek görevlerini yerine getirdikleri günler için ek ders ücreti almaya hak kazanırlar.