Güncel

O Şehirde Ekmek 5 Lira, Su 1 Liradan Satılacak! İşte Detaylar

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ile yaptığı protokol kapsamında Halk Ekmek projesini uygun fiyatlarla başlatıyor ve 17 ilçeye yaymayı planlıyor.

Abone Ol

Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara uygun fiyatlı ekmek sunma amacıyla yeni bir proje başlatıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ile bir protokol imzalayarak Yunusemre ilçesinde Halk Ekmek satışına başlamayı planlıyor. Bu proje, pilot bölge olarak seçilen Yunusemre'den başlayarak ilerleyen dönemlerde 17 ilçeye yayılacak.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ile birlikte Halk Ekmek projesi için protokol imzaladı.

Başkan Zeyrek, önümüzdeki haftadan itibaren Halk Ekmek projesini hayata geçireceklerini belirterek, “Söz verdiğimiz gibi su 1 lira, ekmek 5 lira olacak. Su 1 lira oldu, ekmek de 5 lira oluyor. Bunu da vatandaşlarımıza sağlıkla sunacağız” dedi. İlk etapta Yunusemre'de pilot bölgede başlayacaklarını ve sonrasında 17 ilçeye yayacaklarını söyledi. Ayrıca, Halk Ekmek’in sosyal belediyeciliğin vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve kısa sürede Kent Lokantası’nı da hayata geçireceklerini belirtti. Başkan Zeyrek, Yunusemre Belediyesi’nin tesislerinde üretilecek süt ürünlerini de en ekonomik, en lezzetli ve en sağlıklı şekilde vatandaşlara sunacaklarını ekledi.

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, projenin devri için işlemleri tamamladıklarını belirterek, “Bugün güzel bir protokole imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başkanımız sözünü tutuyor. Halk Ekmek her yerde olacak dedi ve Yunusemre’yi pilot bölge seçti. Kendisine teşekkür ediyorum. Çok iyi işler yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Biz de Yunusemre Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden dolayı Halk Ekmek üretiminden ve satışından çekiliyoruz. Büfelerimizi Büyükşehir Belediye Başkanımıza devrediyoruz. Bundan sonra da her konuda onun destekçisi olacağız. Kendisi de bize destek oluyor. Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi arasındaki bu iyi ilişkiler CHP’ye de katkı sağlıyor. Ben Ferdi Zeyrek başkanıma halkçı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.