Olay, Ayaş Yemişkumu Mahallesi Sebaste Caddesi'ndeki bir yazlık sitede meydana geldi. 47 yaşındaki matematik öğretmeni Derya Demir, altı gündür ailesi tarafından haber alınamıyordu.

Yapılan aramalardan sonuç alınamayınca, Demir’in cenazesi, babasının evinin karşısındaki yazlık dairede bulundu. Eşyaların olduğu yazlık daireden kötü kokular geldiği için, aile üyeleri çilingir çağırarak kapıyı açtırdı. Kapı açıldığında, Demir’in cesedine ulaşıldı. Jandarma ve savcının yaptığı incelemenin ardından, cenaze otopsi için önce ilçe devlet hastanesine, ardından Mersin Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Otopside, Demir’in boğazından iki kez bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi.

Cinayet şüphesiyle ilgili yapılan soruşturmada, Demir’in erkek arkadaşı M.O.’nun cinayeti işlediği belirlendi. Konya’da yakalanan M.O., Mersin’in Erdemli ilçesine getirildi ve adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan M.O., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlı M.O., cinayeti itiraf ederek, "Derya, 'ben ayrılmak istiyorum' dedi ve kapıya yöneldi. Kapıyı açmaya çalışırken, küçük bir bıçak buldum ve onu korkutmak amacıyla Derya'ya gösterdim. Derya, 'Bıçaktan korkmam' dedi. Bıçağı omzuna saplamaya çalıştım ama o refleksle başını çevirince bıçak boynuna saplandı. Ne yapacağımı bilemedim ve evden çıktım" şeklinde ifade verdi.

Olaydan iki gün önce, Demir’in maaş kartını borç nedeniyle aldığını iddia eden zanlı, bu kartla bir pansiyonda konakladığını, olay sonrası iki gün bir apart otelde kaldığını ve tüm harcamalarını bu kartla yaptığını belirtti. Zanlı, “Derya’yı çok sevdim, evlenmek istiyordum. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim, öldürme kastım yoktu, sadece korkutmak istemiştim” dedi.

İzmir'de 3 çocuğunu öldüren cani babanın son sözleri ortaya çıktı! Meğer boşanma aşamasındaki eşine... İzmir'de 3 çocuğunu öldüren cani babanın son sözleri ortaya çıktı! Meğer boşanma aşamasındaki eşine...

Derya Demir’in cenazesi, bugün Karaman’da toprağa verildi.