Güncel

Öğretmen maaşlarına Ocak'ta yüzde 46 zam! En düşük maaş ne kadar olacak?

2024'ün ilk ayı, öğretmenler için finansal anlamda sevindirici gelişmelere sahne olacak. Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte, öğretmenlerimizin gözü kulağı, Toplu Sözleşme görüşmelerinde ve Orta Vadeli Program (OVP) enflasyon beklentilerinde. Yapılan hesaplamalar, öğretmen maaşlarına yüzde 46 civarında bir zam yapılacağını gösteriyor.

Abone Ol

2024 Ocak ayı, öğretmenler için maaşlarda önemli bir güncelleme dönemi olacak. Öğretmen maaşlarının, hem Toplu Sözleşme zammı hem de OVP enflasyon tahminleri doğrultusunda, büyük bir artış göstermesi bekleniyor. Yapılan tahminlere göre, öğretmen maaşlarına yapılacak zam oranı yüzde 46'yı bulacak. 

Yeni göreve başlayan öğretmenlerin maaşı ne kadar olacak?

Yüzde 46'lık artışın ardından, %15 vergi dilimi göz önüne alındığında, yeni göreve başlayan öğretmenlerin Ocak ayı maaşlarının 23 bin 200 TL olması öngörülüyor. 

Ek zam beklentisi ve maaşlarda yeni dönem

Orta Vadeli Program tahminlerine dayalı hesaplamalar, öğretmen maaşlarına yapılacak zammın yüzde 46 olacağını gösterse de, resmi veriler henüz elimize ulaşmış değil. Ancak, yüzde 46'lık bu zam gerçekleşirse, öğretmenlerimizin maaşlarında önemli bir artış meydana gelecek. Vergi dilimine göre hesaplanan 23 bin 200 TL'lik maaş, ek zam ile birlikte 33 bin 872 TL'ye çıkacak.